Gå til kurv
0 produkter
Total DKK 0,-

Din forventede leveringstid

Du er her: forside / Opmåling Termoruder/energiruder

Opmåling Termoruder/Energiruder:

 

Det er meget let at måle Termoruder op, det kræver blot at du har en tommestok eller et båndmål.     
Start med at måle fra kant af liste til kant af liste (lysmål), læg derefter 23 mm til. Så har du opmålt ruden og fået glasmålet.


Tykkelsen kan måles ved at tage ruden ud, eller ved at tage en liste af og stikke en tommestok ind langs ruden. De fleste termoruder bliver lavet med standard 20 mm tykkelse. 
Har du 3-lags ruder, kan det bedre svare sig, at købe tykkere EnergiRuder. De er både billigere og isolerer bedre.
Du kan også tjekke metalskinnen, mellem det udvendige og det indvendige lag glas. Der kan man ofte se en tekst printet ned i skinnen med glasmålet og luftmellemrummet på ruden. Hvis du f.eks. har solafskærmende glas, kan du også være heldig at se det her. Hvis du kan se at der står noget, men ikke ved hvad det står for, kan du sende os en -mail. Så kan vi helt sikkert svare på det.
Husk at se om du trænger til nye glaslister. Det er en god ide, at male listerne inden monteringen af ruderne. Derved kan du give dem maling, på alle fire sider af listen, det giver længere levetid. Det er også en god ide at vælge aluminiumsbundlister, de er lette at montere og samtidig kommer dit vindue til at se "nyt" ud. Aluminiumsbundlisterne er også lette at holde rene, og så beskytter de bundfalsen, mod råd og svamp.

Dette er standard opmålings procedure, hvis du er i tvivl, så tag hele ruden ud og mål den.
Du kan også bestille en glastykkelsesmåler i "værktøjskassen".

 

Du kan finde en monteringsanvisning på følgendelink: http://www.glasindustrien.org/Webnodes/binary/glasindustrien.org/download_2548_da.pdf