Gå til kurv
0 produkter
Total DKK 0,-

Din forventede leveringstid

Du er her: forside / Opmåling af brusedør
Opmåling til brusedør:
Det er ikke svært at måle op til en brusedør eller brusevæg. 

Ved opmåling til brusedør eller brusevæg er det vigtigt at følge nogle enkelte retningslinjer, for at få det præcise glasmål. Ved fremstilling har vores leverandører en tolerance på glasset på ca. 1 mm.

 

1.     For at få de nøjagtige mål, skal evt. flisearbejde være færdigt. Det betyder, at på det tidspunkt, hvor du måler op, skal du også kunne installere den færdige brusedør. Der går 10-12 arbejdsdage efter du har bestilt døren hos os, før vi leverer den direkte på din adresse.

 

2.     Brug en blyant til at markere på fliserne, hvor du vil placere brusedøren. Men lad være med at markere i fugen. Vær sikker på, at blyantstregen kan vaskes af fliserne. Normalt installerer man brusedøren på midten af soklen i bunden og på midten af væggen. Hvis mærkerne rammer midt i en fuge, skal du overveje, om du vil rykke døren lidt. Når du har afsat dine mærker med blyanten, så kontrollér, at døren kan svinge ud uden at ramme noget. 

 

3.     Når du måler bredden, så tjek det stramme mål på bredden ved at måle 3 steder, øverst, på midten og i bunden. Brug det mindste mål som udgangspunkt. Fratræk 4 mm luft i åbningssiden plus den luft det enkelte hængsel kræver afhængigt af hvilket du vælger (se specifikke mål under hvert hængsel.)


4.     Der er ingen standard for højden på brusedøre, vi laver dem på max. 2000 mm, men kan på forespørgsel naturligvis levere nogen der er højere.

 


Når du måler op, så vær opmærksom på, hvor dit brusehoved sidder. Normalt laves glasset minimum lige så højt som dette, da man ellers vil kunne se det udefra. Hvis du har to vægge, som glasset skal sidde imellem, kan du vælge at placere glasset 5 cm under væggene. Derved kan man ikke se, hvis der er en lille forskel på højden af væggene.
Et godt tip, hvis man er lidt i tvivl om højden, er at tjekke om højden på indgangsdøren til badeværelset kunne være magen til brusedøren. Tjek også hvordan du tror det færdige resultat vil blive når du kigger i spejlet.
Ønsker du samme afstand mellem gulvet/soklen og glasset, som der er mellem væggen og glasset, skal du trække 4 mm fra den totale højde. 
Husk at reducere højden på glasset, hvis der er ”fald” på gulvet.